Alexandru Buzea – creator personaje şi animator

Alexandru (Ducu) Buzea, creatorul personajelor din “Mercy Street”, responsabil cu 50% din animaţie, concept art şi decoruri, are o experienţă de peste 20 de ani în domeniul animaţiei. Alături de fratele său Ştefan Buzea, a crescut într-una dintre cele mai faimoase familii din industria animaţiei din România. Părinţii lui au creat binecunoscutul serial „Miaunel şi Bălănel” şi au fost primii regizori care au câştigat Marele Premiu pentru cel mai bun film de animaţie de lung metraj la Festivalul de Film Karlovy Vary pentru „Frânele nu fac minuni” şi „Vacanţă la tata”.
Alexandru a absolvit Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” şi Universitatea de Arte Bucureşti, profilul Arte Plastice şi Decorative, însă puterea exemplului familial l-a îndreptat spre animaţie. Cu o experienţă de 20 ani în domeniul animaţiei, lucrând ca animator la diverse studiouri de profil, a dezvoltat aptitudini care acoperă desenul de mână, animaţia 2D/3D şi cea experimentală. Ca membru într-o echipă sau pe cont propriu, a realizat o gamă largă de proiecte de diferite calibre, de la stadiul de concept până la cel final.
În perioada 2003-2010, ca director artistic la Vast Animation, a creat zeci despoturi publicitare animate, generice de emisiuni TV, videoclipuri muzicale pentru artişti autohtonişi seriale de animaţie.
Are o experienţă de 12 ani în domeniul graficii asistate de calculator, cu cunoştinţe ample ale programelor de animaţie atât 2D, cât şi 3D (Adobe Flash, Anime Studio, Toom Boom, Toonz, Adobe Photoshop and Acrobat, Corel Draw, Premiere), dar şi al celor de editare de imagine (Maya, Blender, Cinema 4D, 3D, Studio Max).
În prezent, conduce Keyframe Animation Production, companie care se ocupă cu realizarea a diferite tipuri de producţie în domeniul animaţiei şi consideră că „raportându-mă la experienţa acumulată, aptitudinile dobândite până în prezent mă califică pentru orice provocare din domeniul animaţiei.”